Кои сме ние

Воздухопловниот спортски клуб “РЦСК” е првенствено основан како алатка за остварување и усогласување на интересите на група хобисти која се занимава со летање на радио-контролирани модели.

Членовите на РЦСК носат на себе значајни титули во повеќе релевантни категории, како на домашен терен така и интернационално.

Неколку од предностите на клубот вклучуаат полесно насочување на  енергијата и ентузијазамот кон еден вид на спорт кој бара голема концентрација и способност, особено заради сложеноста на самите модели и целата нивна позадина на сложување во еден краен производ. 

Дополнително, клубот овозможува непрекината едукација за сегашните и идните членови, како и за нашите колеги, пилоти на модели, додека воедно обезбедува подобро уживање и стекнување искуство кое може да прерасне во професионално знаење.

По неколку успешни настани и собири, кои резултираа во зголемен интерес кон спортот, поставивме примарна цел на клубот: да ги промовира предностите на воздухопловното моделарство како спорт во Македонија, преку зголемување на бројот на членови и подобрување на квалитетот на истиот.  

Како клуб, РЦСК е спремен да помогне на сите нови членови да започнат еден нов предизвик и да стекнат едно ново искуство во светски познат спорт, и со нивниот ентузијазам да придонесат кон негово промовирање на нашата територија. 

Авиони

Хелихоптери

Мултиротори

Едрилици

FPV Racing

Останато

Ф3А Куп Скопје 2018

На 24.03.2018год за прв пат се одржа натпревар во категорија Ф3А (презисни акробации) на спортскиот аеродром стенковец. Натпреварот бесе организиран од вск РЦСК Скопје, а ...

Guides are numerous measures, Thus you may do what I-do if you are undecided how long to generate your guide.

In the event you cannot pay attention to your project and absolutely need aid writing an article, simply contact us. The most important aim of ...

How to Include an Interview to a Research-Paper

If you’re looking where to purchase an article on the web, you should seek out experts simply. Therefore, to purchase essay online you ought to ...

Do My College Schoolwork On Daily Routine

Do My College Schoolwork On Daily Routine College plan help is what any college student needs The online market place is pleased with some requests ...

Dos and Don’ts of Dating a Brazilian Female

Dos and Don’ts of Dating a Brazilian Female Brazilian females are really popular as mail-order br (more…)
Адреса
Ул. Прашка бр.44-1/7
1000 Скопје, Македонија
За РЦСК
воздухопловен спортски клуб
РЦСК Скопје
жиро с-ка: 300-0000040773-34
Комерцијална Банка АД Скопје
ЕДБ: 4057017536792
контакт
info@rcsk.mk