На 24.03.2018год за прв пат се одржа натпревар во категорија Ф3А (презисни акробации) на спортскиот аеродром стенковец.
Натпреварот бесе организиран од вск РЦСК Скопје, а поддржан од Воздухопловната Федерација на Македонија и Аеро Клуб Скопје.
На натпреварот учество земаа 6 натпреварувачи, а одговорни за регуларноста на натпреварот како и за судење на акробациите беа задолзени членови
на АКС, ВингАИР Тим и ПФЦ.