Категорија: Натпревари

На 24.03.2018год за прв пат се одржа натпревар во категорија Ф3А (презисни акробации) на спортскиот аеродром стенковец. Натпреварот бесе организиран од вск РЦСК Скопје, а поддржан од Воздухопловната Федерација на Македонија и Аеро Клуб Скопје. На натпреварот учество земаа 6 натпреварувачи, а одговорни за регуларноста на натпреварот како и за судење на акробациите беа задолзени […]

Read more